Eriks och Sigrids natt tillsammans slås upp stort i "Bonde söker fru". Bönderna själva tycker att uppmärksamheten är överdriven.

– Händelsen borde inte ha tagits upp över huvud taget, säger Erik Bäckman.

Två bönder som finner varandra så sent som under dejtmomenten – något sådant har aldrig hänt i "Bonde söker fru". Men i onsdagskvällens avsnitt avslöjade plötsligt Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra att de tillbringat natten tillsammans på Sundbyholms slott.

– Min första reaktion var absolut att jag tappade hakan, jag blev väldigt förvånad, säger programledaren Linda Lindorff.

I programmet diskuterar hon sedan händelsen med bönderna och båda säger att de trots allt vill gå vidare med sina respektive brevskrivare.

Men vad var egentligen som hände den där natten?

– Sigrid säger själv att det var en passionerad natt, jag vet inte vad det innebär eller vad man gör då men man kan väl använda fantasin, säger Linda Lindorff.

I tv-rutan framställs det också som en het kärleksnatt. Det vill dock inte Sigrid Bergåkra kalla det för så här i efterhand.

– Jag kan inte svara för hur de har klippt och hur de vill framställa det. För oss var det nog mer en väldigt omvälvande känsloresa i första hand, säger hon och liknar det hela vid att "göra en höna av en fjäder".

Erik Bäckman säger i sin tur att han ångrar natten och att "det blev som det blev". Men han säger också att hans bild av händelsen inte överensstämmer med vad som visades i avsnittet.

– Alla vi bönder drack lite öl och hade det trevligt och sedan var jag och Sigrid kvar och pratade. Vi var i samma sits och pratade ut med varandra, man är i en väldigt pressad situation.

Så ni tillbringade inte natten tillsammans på ett sådant sätt som det framställs?

– Nej, nej, säger Erik som tycker att "vinklingen är fel".

– Jag tycker inte att händelsen borde ha tagits upp över huvud taget för den påverkade inte oss i vår jakt på kärleken.

I nästa veckas avsnitt av "Bonde söker fru" ska bönderna välja vilka fyra brevskrivare som ska få följa med hem till deras respektive gårdar.