Här är några av de mer uppseendeväckande attackerna:

Dhaka, Bangladesh

26 april 2016: Två ledande gayaktivister höggs ihjäl i en lägenhet av en grupp män utrustade med macheteknivar.

Polisen har gripit en misstänkt militant islamist för attacken i det djupt konservativa landet, där gaysamhället har förföljts starkt.

Jerusalem, Israel

30 juli 2015: En 16-årig flicka dör efter att ha blivit knivhuggen under en Pride-marsch i Jerusalem. Fem andra deltagare skadades.

Attacken utfördes av den ultraortodoxa juden Yishai Shlissel som hade frigetts ur fängelse tre veckor tidigare. Han hade avtjänat tio års fängelse för en liknande attack mot gaymarschen 2005.

Tel Aviv, Israel

1 augusti 2009: En tonårsflicka och en man i 20-årsåldern dödades och 15 andra skadades av skottlossning på ett ungdomscenter för homosexuella. En misstänkt skytt greps, men fallet mot honom lades ned 2014.

Roanoke, Virginia, USA

22 september 2000: Ronald Edward Gay sköt vilt omkring sig på en bar som ofta besöktes av homosexuella. En person dödades och sex andra skadades.

Han sade till polisen att ville bli av med bögar. Medier rapporterade att han drevs av en långvarig ilska över skämt som folk drog om hans efternamn.

London, Storbritannien

30 april 1999: En explosion skakar puben Admiral Duncan, som var populär bland homosexuella. Tre personer, varav en gravid kvinna, dödades och 65 andra skadades.

Det var den tredje av en rad rasistiska och homofoba attacker i den brittiska huvudstaden. David Copeland, som själv kallade sig nazisympatisör dömdes till sex gånger livstids fängelse för explosionerna.

New York, USA

18 november 1980: Två människor dödades och sex skadades när Ronald Crumpley öppnade eld på en gaybar i Greenwich Village.

Han ansågs skyldig till dådet, men skickades till en psykiatrisk klinik efter att han sagt sig vara förföljd av homosexuella män som "försökte stjäla hans själ bara genom att titta på honom".

New Orleans, USA

24 juni 1973: Vid en anlagd brand på gaybaren Upstairs Lounge i New Orleans franska kvarter blev 32 personer innebrända.

Nästan alla offren var män. Fram till massakern i Orlando var det här den attack mot homosexuella i USA som krävt flest dödsoffer.

Allmänhetens reaktion var dock delad. Den katolska kyrkan teg, vilket den senare bett om ursäkt för.

Den huvudmisstänkte tog livet av sig omkring 18 månader efter mordbranden.