I en video som Elizabeth Sedway, 51, från Kalifornien själv lagt upp på Facebook visar hur hon tvingas av det fullsatta planet för att hon inte har något läkarintyg som säger att hon är tillräckligt frisk för att flyga. 

På sin Facebooksida berättar hon hur hon satt i handikappsektionen vid gaten till Alaska Airlines-flyget som skulle ta henne från Hawaii till San José, Kalifornien då en flygbolagsanställd frågade om hon behövde något. 

”Första gången sa jag nej, men andra gången sa jag att jag kanske kunde behöva lite längre tid att borda eftersom jag kunde känna mig svag”. 

Elizabeth och maken hann borda planet och sätta sig innan personal från flygbolaget kom in i kabinen och förklarade att flygbolaget efter samtal med en läkare kommit fram till att de inte kunde flyga över havet med en sjuk passagerare.

”Hur skulle jag annars kommit till Hawaii?”, hörs Elizabeth säga i videon. 

Den sjuka kvinnan hörs be om ursäkt till de andra patienterna. ”Gud välsigne dig”, hörs en säga. 

Elizabeth Sedway lider av benmärgscancer och missade sin inbokade cellgiftsbehandling på grund av att hon inte kom med planet. Till slut fick hon och maken flyga hem på tisdagen. 

I en ursäkt som CBS News tagit del av skriver Alaska Airlines att kostnaden för familjens biljetter och övernattning på Hawaii kommer att ersättas. 

”Även om vår anställde hade kundens välbefinnande i åtanke kunde situationen ha hanterats annorlunda”, skriver de. 

På sin Facebooksida skriver Elizabeth att pengarna de får tillbaka kommer att gå till en forskningsfond för benmärgscancer.