Andra uppdagade sexhärvor i Stockholm

• 2012. Sex litauiska män lockade cirka 15 unga kvinnor till Stockholm för prostitution   under tio månader fram till augusti 2011. I april i år dömdes männen till mellan ett och tre års fängelse.

• 2011. Fyra män och en kvinna uppdagades att via färjor, under ett års tid, tagit mellan tio och femton kvinnor från länder i öst till Sverige för prostitution. De fem gärningsmännen åtalades senare i         Södertörns tingsrätt misstänkta för grovt koppleri.

• 2010. I vad som har kallats landets största kopplerihärva identifierade polisen 427 misstänkta sexköpare, bland annat i Stockholm, som alla kunde länkas till en 40-årig man i Sundsvall. Mannen dömdes till två års fängelse.

En man i 25-årsåldern väntas åtalas för grovt koppleri i Solna tingsrätt i dag.

– Enbart  en av tjejerna har dragit in åtminstone 200 000 på sina kunder, säger åklagare Eva Wintzell till Metro.

Den 27 augusti i år slog Stockholmspolisen till mot en lägenhet på Östermalm, en av adresserna där sexköpen ska ha skett. Totalt handlar det om tre unga sexutnyttjade kvinnor mellan 21 och 27 år där den yngsta ska ha tagit emot de flesta sexkunderna.

Den 21-åriga kvinnan har sålt sex mellan januari och till och med slutet av augusti tills polisen slog till mot en adress på Östermalm i Stockholm den 27 augusti i år. 

De två äldre kvinnorna ska ha tagit emot sexkunder under en kortare period i våras. 

Den åtalade  rumänske mannen  i 25-årsåldern har suttit frihetsberövad och häktad under hela september. Han nekar till brott och att han skulle ha tagit del av de stora intäkterna.

Via annonsering på internet har framför allt svenska Stockholmskunder lockats till olika andrahandslägenheter i Stockholms innerstad och västerort. 

Det har också förekommit  så kallad ”hemkörning” där de unga kvinnorna skjutsats ut till kunderna.

Ett fåtal av uppskattningsvis hundratals sexkunder riskerar åtal för sexköp.