Fakta: Nattens demokratiska val i korthet

New Jersey: Primärval,126 delegater, vallokalerna stängde klockan 2, svensk tid. Hillary Clinton segrade.

New Mexico: Primärval, 34 delegater, vallokalerna stängde klockan 3. Clinton segrade.

North Dakota: Nomineringsmöte, 18 delegater, vallokalerna stängde klockan 3. Bernie Sanders segrade.

South Dakota: Primärval, 20 delegater, vallokalerna stängde 3. Clinton vann.

Montana: Primärval, 21 delegater, vallokalerna stängde 4. Sanders segrade.

Kalifornien: Primärval, 475 delegater, vallokalerna stängde 5. Clinton vann enligt CNN:s prognos.

– Nästa tisdag fortsätter vi striden i det sista primärvalet, sade Sanders när han framträdde inför anhängare i Kalifornien.

Det sista demokratiska primärvalet äger rum i huvudstaden Washington DC den 14 juni.

Sanders tackade anhängarna för att de deltagit i "den politiska revolutionen" och sade att han, mot bakgrund av det starka stödet bland unga, är "enormt optimistisk" om USA:s framtid.

– Unga människor förstår att de är Amerikas framtid, och de tänker vara med och påverka framtiden.

Segerrusig Clinton

Tidigare mötte en segerrusig Hillary Clinton sina väljare i New York, sedan hon vunnit i New Jersey, New Mexico och South Dakota. Sanders vann nattens val i Montana och nomineringsmötet i North Dakota.

– Vi har nått en milstolpe. För första gången i landets historia kommer en kvinna att vara ett stort partis presidentkandidat i USA, sade Clinton till sina anhängare.

Hon tackade alla som stöttat henne och gratulerade sin rival i partiet, Bernie Sanders, till en valkampanj utöver det vanliga. Nu uppmanar hon hans anhängare att i stället stödja henne.

Kritiserade Trump

Hon sade att hon vet hur det känns att lägga ner sin själ i något utan att lyckas, syftande på sin egen förlust mot Barack Obama i 2008 års kampanj.

– Men när vi tittar framåt mot striden som väntar, tänk då på vår gemensamma grund.

Clinton kritiserade även sin huvudmotståndare Donald Trump, som är ensam kandidat på den republikanska sidan efter att alla andra presidentaspiranter hoppat av.

Obama gratulerade

Folkrika Kalifornien, med hela 475 demokratiska delegater, var valnattens största trofé. USA:s president Barack Obama ringde både Hillary Clinton och Bernie Sanders för att gratulera till framgångsrika kampanjer. Under torsdagen ska Obama träffa Bernie Sanders i Vita huset.