Kuczynski har en marginell ledning på 0,56 procentenheter över konkurrenten Fujimori, en ledning som krympt ju fler röster som räknats.

Utflyttade peruaner utgör närmare fyra procent av de röstberättigade, röster som ännu inte har räknats. De flesta av de peruaner som bor utomlands bor i USA, där Kuczynski har försökt samla stöd.

Fujimori hade ett starkt stöd bland de utflyttade väljarna första gången hon kandiderade för presidentposten 2011, ett val hon förlorade till den avgående presidenten Ollanta Humala.

I den första omgången i april vann Fujimori stort.

Fängslad fader

Keiko Fujimori är dotter till den för korruption fängslade expresidenten Alberto Fujimori. Många peruaner har blandade känslor för den tidigare – mycket auktoritäre – presidenten.

Fujimori har lovat fler poliser och soldater på gatorna för att hålla ordning i det våldsdrabbade landet och hon lovar att bygga fängelser högt upp i bergen, långt ifrån mobiltäckning, så att brottslingar inte kan utföra brott från sina celler.

Hennes motståndare, Pedro Pablo Kuczynski, har också lovat att bekämpa brottsligheten med en starkare poliskår och bättre fängelser.

Hårdare tag

I en mätning av Ipsos uppger 70 procent att brottsligheten är den viktigaste frågan i presidentvalet.

Båda kandidaterna är högerorienterade när det gäller ekonomin, och har lovat att föra en marknadsvänlig ekonomisk politik.

Årets presidentval är ett av det jämnaste i landet någonsin. Det kan dröja flera dagar innan det officiella valresultatet presenteras, enligt landets valkommission Onpe.