Fakta: Terrorattackerna i Paris

21.20: Första explosionen inträffade vid Stade de France

21.25: Skottlossning vid Rue Bichat

21.29: Skottlossning vid Avenue de la République

21.30: Den andra explosionen inträffar vid Stade de France

21.38: Skottlossning vid Rue de Charonne

21.43: En explosion inträffar i höjd med 253 Boulevard Voltaire

21.49: Skottlossning i konserthuset Le Bataclan, följt av explosioner

21.53: Den tredje explosionen vid Stade de France

22.00: Skottlossning vid Boulevard Beaumarchais

Källa: Den franska veckotidningen Le Journal du dimanche.

Fakta: Terrordåden i Paris

Åklagaren François Molins uppger att attackerna skedde på sex olika platser i Paris och att minst 128 människor dödats.

Vid Stade de France, där Frankrike mötte Tyskland i en träningsmatch i fotboll tros tre personer ha dödats. Det är ännu inte bekräftat om det rör sig om angriparna. Attacken mot stadion uppges ha varit självmordsdåd. Frankrikes president François Hollande befann sig på stadion när attacken ägde rum.

Gisslan togs samtidigt i konsertlokalen Le Bataclan, där bandet Eagles of Death Metal höll en konsert. Minst 87 personer uppges ha dödats vid konserten.

Vid Rue de Charonne har 18 personer dödats.

Vid Boulevard Voltaire har en person dödats.

Vid Rue de la fontaine au roi har fem personer dödats.

Vid Rue Alibert är 14 personer dödade och många är allvarligt skadade.

Källa: AFP, Reuters, The Guardian

Fakta: Terror i Frankrike

Fredagskvällens händelser i Paris är de senaste i raden av terrorattentat på fransk mark:

19 mars 2012: Mohammed Merah, en ung fransk-algerisk radikaliserad islamist stormade en judisk skola i Toulouse och mördade tre barn och en rabbin.

7 januari 2015: Tolv personer dödades och elva skadades när bröderna Said och Cherif Kouachi attackerade satirtidskriften Charlie Hebdos redaktion och öppnade eld.

9 januari 2015: Amedy Coulibaly tog 16 personer som gisslan i en judisk mataffär och krävde att gärningsmännen från attacken mot Charlie Hebdo skulle släppas fria. Han dödade fyra ur gisslan och sköt också ihjäl en polis. Samtliga tre gärningsmän dödades av polisen i samband med ingripanden efter dåden.

21 augusti 2015: Två personer skadades allvarligt när en man öppnade eld på ett tåg mellan Amsterdam och Paris.

Fakta: Undantagstillstånd

Ett undantagstillstånd är en situation då myndigheter i ett land eller i ett område kan tillgripa extraordinära maktbefogenheter. Det kan införas vid krig, men också vid inre oroligheter och katastrofer.

Generellt ger ett undantagstillstånd en regering extra befogenheter att förbjuda folksamlingar och att gripa misstänkta utan formella anklagelser. Även armén kan sättas in för att upprätta lag och ordning. Det kan innebära att polisen har rätt att beslagta vapen ta del av brev, telefonsamtal, böcker och annan kommunikation som kan misstänkas uppmana eller bidra till oroligheter och medier kan censureras.

Regeringen kan också beordra utländska medborgare att lämna landet, alternativt förbjuda personer som misstänks för att bidra till oroligheter att lämna landet.

Undantagstillstånd innebär också ofta utegångsförbud.

Källor: UD och NE

President François Hollande beskriver attackerna i Paris som en barbarisk krigshandling. Han säger att den extrema jihadiströrelsen Islamiska staten (IS) ligger bakom och att attentaten planerades och organiserades utomlands, med hjälp inifrån Frankrike.

Enligt brittiska BBC misstänks terroristerna ha tillhört en cell som återvänt från Syrien och ska alltså ha bott i Frankrike.

BBC uppger att det bland de sju döda terroristerna fanns en syrier och en egyptier.

Enligt AFP togs fadern och brodern till en av de misstänkta gärningsmännen in till förhör under lördagskvällen och husrannsakan gjordes i deras bostad.

Gripna i Belgein

Belgisk polis grep under lördagen tre personer i Molenbeek Saint-Jean, en stadsdel i Bryssel. Enligt landets justitieminister Koen Geens har de kopplingar till terrordåden i Paris. De gripna ska inte vara kända av fransk polis.

Enligt belgiska tidningar kan det handla om ett "andra team" av terrorister som lyckades fly från Paris under fredagen.

En av dem ska ha hyrt den svarta Volkswagen Polo som hittades utanför konserthallen Le Bataclan i Paris. Belgiens åklagarmyndighet har inlett en egen terrorutredning, rapporterar Reuters.

Syriskt pass

I Tyskland greps förra veckan en man i en rutinkontroll på en motorväg. Hans fordon var fullastat med automatvapen, revolvrar och sprängämnen.

– Det finns anledning att tro att det här möjligen har koppling till attackerna, säger Bayerns delstatschef Horst Seehofer.

Den häktade är från Montenegro. Han har vägrat svara i förhör och inte velat anlita försvarare.

Två män som fransk polis försöker koppla till attackerna registrerades som flyktingar hos grekiska myndigheter tidigare i år, bekräftar grekisk polis enligt AFP. Beskedet kom sedan franska myndigheter bett sin grekiska motsvarighet att kontrollera pass och fingeravtryck på en av männen och fingeravtryck på den andre.

Åtminstone ett syriskt pass låg vid en av terroristerna som sprängde sig till döds vid Stade de France. Den grekiske ministern Nikos Toskas har bekräftat att passinnehavaren registrerades som asylsökande på ön Leros den 3 oktober.

Nekades inträde

En av självmordsbombarna vid Stade de France hade biljett till matchen mellan Frankrike och Tyskland, enligt The Wall Street Journals poliskällor. Han ska ha stoppats i säkerhetskontrollen och sprängde sig då i luften. Efter några minuter detonerade en andra självmordsbomb vid en McDonaldsrestaurang nära fotbollsarenan.

Sju terrorister dödades vid attentaten. Terroristerna detonerade sina bombbälten när polisen öppnade eld mot dem, enligt Paris chefsåklagare Francois Molins.

Franska myndigheter hade koll på en av de misstänkta terroristerna som enligt uppgift var radikaliserad. Han ska ha haft ett kriminellt förflutet men aldrig suttit i fängelse.

Antalet döda är uppe i 129, konstaterade Molins vid en presskonferens på lördagskvällen. Av de drygt 350 skadade som skadades är tillståndet kritiskt för 99.

Molins berättade också att det pågår flera polisutredningar, i såväl Frankrike som andra länder. Terroristerna var indelade i tre grupper som sammanlagt slog till vid sju tillfällen i snabb följd, sade han vidare.

Utvalda mål

Undantagstillstånd råder i Frankrike och vid gränserna hålls utökade kontroller. Bevakningen har stärkts vid beskickningar och andra franska intressen utomlands. Flera andra europeiska länder har också höjt säkerheten.

President Hollande har utlyst tre dagars landssorg.

Allmänna demonstrationer kommer inte att tillåtas i Parisområdet förrän på torsdag, meddelar Paris polischef Michel Cadot.

De sju separata attackerna i Paris sent på fredagskvällen var av allt att döma samordnade. Attackerna riktade sig mot platser där många människor var samlade – ett konserthus, en fotbollsarena, barer och restauranger.

IS säger enligt ett officiellt uttalande som nyhetsbyrån Reuters tagit del av att Frankrike inte kommer att ha fred så länge landet fortsätter med sin inslagna politik. Enligt uttalandet står IS bakom attentaten.