Fakta: Terrordåden i Paris

130 människor dödades och mer än 350 skadades i en serie attentat på olika platser i Paris fredagen den 13 november. Terrorgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig skulden för dåden.

De flesta av dödsoffren krävdes inne på rockklubben Bataclan, där beväpnade män öppnade eld mot publiken under en konsert med bandet Eagles of death metal.

Minst nio personer tros ha utfört attentaten. Samtliga dessa är döda, men två män som är misstänkta för inblandning är fortfarande på fri fot.

Källa: BBC

– De som föll offer den 13 november representerade våra värderingar, och det är vårt ansvar att leva efter dessa värderingar. Vi ska använda vår vrede för att försvara vår frihet, varje enskild dag, sade Hollande, enligt The Guardian.

Många av de 2 000 personer som deltog i ceremonin vid monumentkomplexet Les Invalides, som bland annat inhyser Napoleons grav, var människor som själva skadades vid terrorattentaten. Framrullade på bårar och i rullstolar lyssnade de till presidenten, som sade att de som begick terrordåden för två veckor sedan hade "förrått sin Gud".

– Jag lovar er alla att Frankrike ska göra allt för att förstöra den armé av fanatiker som begick dessa brott.

Han sade att Frankrike inte kommer att ge vika, vare sig för hat eller för rädsla, och att landet ska svara på hoten från terroristerna med fler sånger, konserter och idrottsevenemang.

– Terroristerna vill splittra oss, skapa motsättningar och hetsa oss mot varandra. De kommer att misslyckas. De har sin dyrkan av döden, men vi har kärleken till livet.