– Situationen är oacceptabel och alla här vet det. Vi måste avveckla lägret fullständigt och slutgiltigt.

Frankrikes president François Hollande under besöket i migrantlägret i Calais.

Fakta: Mur ska stoppa människor

Migrantlägret "Djungeln" i Calais i norra Frankrike har vuxit sig stort medan människor samlas för att ta sig till Storbritannien. Migranterna samlas där i hopp om att kunna smuggla sig ombord på lastbilar över Engelska kanalen antingen genom Eurotunneln eller ombord på färjor till Storbritannien.

Storbritannien finansierar en mur, som började byggas i förra veckan, som ska hindra migranterna. Muren ska bli en kilometer lång och fyra meter hög och blir ett komplement till de stängsel som avskärmar hamnen och ingången till tunneln. Muren ligger alltså på fransk mark, men bekostas av den brittiska regeringen.

I det tillfälliga lägret bor omkring 10 000 människor, många från Sudan och Afghanistan. Målet för de flesta är att så småningom ta sig över Engelska kanalen till Storbritannien.

– Situationen är oacceptabel och alla här vet det. Vi måste avveckla lägret fullständigt och slutgiltigt, sade Hollande.

Presidentens besök sker bara dagar efter att hans föregångare Nicolas Sarkozy, som vill bli president igen och har en hård linje mot migranter, var där. Hollande var inte i själva lägret, utan fokuserade på möten med polisen, lokala politiker och företagare.

Holland riktade sig direkt mot grannlandet under besöket i Calais.

– Jag vill se att de brittiska myndigheterna tar sitt ansvar i den här humanitära insatsen som Frankrike gör, sade han.

"Djungeln" är en öm punkt i relationen till Storbritannien. I förra veckan inleddes arbetet med en mur i närheten av lägret. Den ska hindra människor från att gömma sig på lastbilar på väg till Storbritannien via tunneln under Engelska kanalen.