Filmen har fått stor spridning bland annat via flera främlingsfientliga sajter och är ett raljant ifrågasättande av var gränsen går för att få bestämma sin egen identitet. Till exempel att själv få avgöra vilket kön man har.

Frågorna drivs till sin spets när studenterna får svara på om man är en japan om man säger det – eller en katt.

Efter bara en dryg vecka har klippet visats mer än en 340 000 gånger, både i Sverige och utomlands. I bakvattnet har en våg av hat och flera hot riktats mot anställda vid Södertörns högskola.

– Via mejl har det i ett fall kommit ett ganska allvarligt hot. Det har också förekommit aktivitet på Facebook och även kommit ett antal telefonsamtal, som inte varit direkt hotfulla men väldigt aggressiva och ifrågasättande, säger Nils Ekedahl, prorektor på Södertörns högskola.

Kommer polisanmäla

– Vi vill inte säga mer om vad det är för typ av hot, men det har varit av en sådan art och omfattning att vi har övervägt att polisanmäla och nu nått fram till att vi bör göra det.

Filmskaparen, 20-åriga Hanna Lindholm, uppger att hon inte har möjlighet att intervjuas per telefon men skriver i ett mejl till TT:

"Det är för jävligt att galningar hotar personal och bra att skolan polisanmäler. Jag har själv blivit utsatt för hot och näthat när media skrivit om mig."

Diskutera gränserna

Hanna Lindholm var tidigare ordförande för en lokalförening i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, men säger sig inte längre ha några politiska uppdrag. Hon menar att syftet med filmen är att diskutera gränserna för hur man kan välja sin identitet och om andra är skyldiga att acceptera det.

Det är en del av en normkritisk diskussion som finns i akademiska kretsar i delar av världen och som ofta ifrågasätts av starkt konservativa grupper.

Det är helt i sin ordning, även önskvärt, att sådana frågor diskuteras, påpekar Nils Ekedahl. Men han vänder sig emot att hans skola på nätet pekas ut som "ökänd", bland annat av den främlingsfientliga sajten Avpixlat som har uppmärksammat filmen.

– Vi vet att det finns grupper på nätet som starkt ogillar det de uppfattar att Södertörns högskola står för. Vi menar att det inte är så välförankrat i verkligheten, säger han.

"Missar poängen"

I sociala medier hånas skolan med uttryck som "sekteristisk hjärntvätt" och "vansinnesidéer". Men skolan borde inte känna sig svartmålad, eftersom filmen inte handlar om Södertörns högskola, framhåller Hanna Lindholm.

"Jag tror att svaren skulle ha varit liknande på andra högskolor. Andra som länkat videon har fokuserat på att det är Södertörn, men det tycker jag är fel. Det missar poängen att det är så många studenter resonerar".

Hanna Lindholm har i princip kopierat upplägget för filmen från en amerikansk organisation som driver opinion mot hbtq-rättigheter. I den filmen var svaren snarlika Södertörnstudenternas.

"Om det bara hade varit på Södertörn hade det inte varit lika intressant" skriver hon.

Enligt Hanna Lindholm har hon varit helt öppen med att filmen skulle publiceras på nätet. När två intervjuade studenter kontaktade henne och bad om att slippa vara med så klippte hon bort dem.