Topp & stopp!

Metro gillar.
Skärmen. Vid sidan av kameran den här mobilens starkaste kort. Den ligger liksom limmad på luren med en otrolig upplösning och stor betraktningsvinkel.

Metro ogillar.
Storleken. I skärmens fall är storleken ett plus, men den gör också mobilen svårare att använda. Tummen räcker ofta inte till. Dessutom är One X något tjockare och tyngre än andra mobiler i samma storlek.

In i minsta detalj

HTC One X

  • Pris: 6 500 kronor.
  • Mått : 134,4 x 69,9 x 8,9 mm.
  • Vikt: 130 gram.
  • Skärm: 4,7 tum, 720 x 1280 pixel.
  • Kamera: 8 megapixel.
  • Processor: 1,5 GHz Tegra 3 med fyra kärnor.

Första intrycket?
One X är ett monster. Gigantisk 4,7-tums skärm och marknadens första mobil med fyrkärnig processor. Men ändå är den inte snabbast i test. 

Så processorn är inget att ha?
Snarare finns det väl inte några appar som är riktigt optimerade för fyra kärnor ännu. Men det är nästa standard med flera liknande mobiler från andra tillverkare på gång. Så apparna lär komma. Det är så att säga ”framtiden”.

Vad har HTC One X för något litet extra då?
HTC själva trycker ganska mycket på kameran som har en hel del finesser. Du kan filma och ta bilder från samma läge, eller till och med samtidigt. Du kan dessutom ta bilder väldigt snabbt i serie.

Blir inte mobilen fort full när du tar så mycket bilder?
Där har HTC hittat en alldeles lysande lösning med automatisk uppladdning av bilderna till tjänsten Dropbox, ser du. 23 GB gratis utrymme bara väntar på dig så fort du aktiverar tjänsten.

Så det är en kameramobil?
Det är mer än så. Även skärmen utmärker sig med massvis av pixlar. Och senaste Android i HTC-tappning gör hela mobilen imponerande lättanvänd.

I en mening?
Charmigt utformad 4,7-tums best med snabbaste mobilkameran.