Nu mår hunden – en Staffordshire bullterrier-blandning – betydligt bättre och har blivit något av en kändis på nätet.

I slutet av maj hittades hunden Caitlyn med hårt igentejpad käft i North Charleston i den amerikanska delstaten South Carolina. Enligt en veterinärerna så var hennes nos uppsvälld på grund av tejpen och hennes tunga var "väldigt svullen, skadad, missfärgad (mörklila) och blodig".

LÄS MER: ►Häftade ihop hundens sår - åtalas för djurplågeri

Sedan operationen har Caitlyn fått vila upp sig på djurorganisationen Charleston animal society och sedan tidig juli bor hon i ett fosterhem.

– Hon läker fortfarande, ärren är fortfarande där och ärligt talat så kan ärren bli kvar för alltid, säger Aldwin Roman på Charleston animal society.

►Man gripen för djurplågeri – gav kattunge överdos heroin

​Caitlyns ägare, en 41-årig man, fick avslag vid ett borgensförhör förra fredagen och får därmed stanna i fängelset. Han anklagas för djurplågeri och kan dömas till fem år i fängelset och motsvarande 43 000 kronor i böter.

– Fotografierna i det här fallet visar tydligt att det här var ett väldigt brutalt agerande, säger åklagaren Ted Corvey.

►Viralgranskaren: Hatad djurplågare inte misshandlad

Kvinnan som ägde Caitlyn före 41-åringen har sagt till polisen att mannen berättat att han tejpat ihop hundens käftar för att Caitlyn inte slutade skälla, rapporterar tv-kanalen WCSC.