I juni rapporterade Hem & hyra om att hyresgästerna i Siöcronan i Helsingborg lagom till sommaren fått nya balkonger. Det var bara ett litet problem: dörrar saknades. Dessutom beslutade stadsbyggnadskontoret senare att fönstren som vätte ut mot balkongerna skulle plomberas, vilket innebar att de sittande gästerna inte kunde se ut.

► LÄS MER: Vräkt lämnade handgranat efter sig

Hela sommaren har gått utan att de har kunnat använda balkongerna. Men nu kan ändring vara på väg. I ett brev som enligt Hem & hyra gått ut till samtliga hyresgäster har de fått frågan om de vill ha en balkongdörr – för 350 kronor extra i månaden.

Lennart Månsson, fastighetsförvaltare vid Bo Larsson fastighetsförvaltning, säger till sajten att tanken hela tiden varit att balkongerna skulle öppnas efter renovering och i samband med att en hyresgäst flyttade in.

– Vi har alltid haft avsikt att öppna dem, säger han.

► LÄS MER: Rekordfå unga har egen bostad

Men nu ska hyresgästerna som sedan tidigare bor i fastigheten alltså ges möjligheten att beträda sina balkonger. Hyreshöjningen är förhandlad med Hyresgästföreningen, vars förhandlare Sead Kurtovic säger till Hem & hyra att han är nöjd med utgången.

Det återstår att se hur många av hyresgästerna som är intresserade av att betala för en balkongdörr.