Tidigare på metro.se

Kinesiska kommunistpartiet har beslutat att stoppa alla artiklar om flickan som mimade till ett förinspelat band under OS-invigningen.

Historien om den skönsjungande flickan Yang Peiyi som inte var tillräckligt söt för att uppträda på OS-stadion har upprört människor världen över de senaste dygnen. Även kinesiska medier har toppat med avslöjandet att den undersöta 9-åringen Lin Miaoke mimade i direktsändning till en inspelning av den två år yngre – och mindre ”perfekta” – Yangs röst.
Men nu har kinesiska kommunistpartiet fått nog och blockerat eller raderat all publicitet kring fejken på kinesiska webbsidor. Alla referenser till vad utländsk media skriver om avslöjandet har också stoppats, skriver nyhetsbyrån AFP.

Chen Qigang, som ansvarade för musiken under invigningen, sa till nyhetssajten Sina.com att Yang inte fick framträda eftersom man ville ge den ”rätta” bilden av landet och att detta var för landets bästa. Artikeln har nu tagits bort från sajten.

Kinas medier kontrolleras ständigt av den centrala myndigheten i Kina, som blockerar eller raderar det som anses vara subversivt eller som är mindre smickrande för landets ledare.