Fakta: Länder med offer i Nice

Franska utrikesdepartementet uppger att de döda och skadade vid terrordådet i Nice kom från 30 länder. Departementet listar de 19 länder som dödsoffren kom ifrån, utöver Frankrike:

Algeriet, Armenien, Belgien, Brasilien, Estland, Georgien, Italien, Kazakstan, Madagaskar, Marocko, Polen, Rumänien, Ryssland, Schweiz, Tunisien, Turkiet, Tyskland, Ukraina och USA.

Källa: AFP

Enligt det franska utrikesdepartementet var 38 av de 84 döda utländska medborgare. De 19 länderna som drabbats förutom Frankrike räknas upp, men departementet klargör också att listan ännu kan komma att ändras. Dessutom uppger departementet att det rör sig om totalt 30 länder, Frankrike medräknat, om också de skadade räknas in.

Svenska utrikesdepartementet har arbetat med att försöka nå saknade svenskar. På tisdagseftermiddagen hade samtliga personer nåtts.

– Det finns inga saknade svenskar i Nice, säger Karin Nylund på UD:s pressjour till TT.

Bilder sprids

202 människor skadades också i attacken. Enligt den franske åklagaren François Molins ligger fortfarande 19 personer på sjukhus med livsuppehållande åtgärder.

Bilder som den 31-årige massmördaren Mohamed Lahouaiej Bouhlel själv tagit under planeringen av attacken sprids nu på många webbplatser. Han hyrde den lastbil han använde vid attacken två gånger dagarna före dådet i folkmassorna på Promenade des Anglais i Nice, där firandet av nationaldagen den 14 juli pågick.

Långt undantag

Frankrike väntas inom kort förlänga det undantagstillstånd som infördes efter terrorattacken i Paris den 13 november förra året. Det har förlängts tre gånger.

Det ger polisen extraordinära befogenheter, som att söka igenom människors hem utan domstolsbeslut och att tvinga människor som anses hota säkerheten att dagligen anmäla sig hos polisen.

Undantagstillståndet har kritiserats av Amnesty International som anser att det har lett till kränkningar av mänskliga rättigheter och att muslimer diskriminerats.