Fakta
Terrordåd som kopplats till IS

December 2015: Ett gift par skjuter ihjäl 14 människor på en personalfest i San Bernardino i USA. IS hävdade att det var två av "kalifatets soldater" som utförde massakern.

November 2015: 130 personer dödas i flera terrordåd i Parisområdet. Förövarna var främst franska och belgiska unga islamister som radikaliserats av IS.

Oktober 2015: Över 100 personer dödas i bombdåd mot en fredsdemonstration i Turkiets huvudstad i Ankara. IS har tagit på sig dådet.

Oktober 2015: 244 personer omkom när ett ryskt passagerarplan störtade i Sinai. Den egyptiska grenen av IS tog på sig skulden.

Juni 2015: 38 turister sköts till döds i Sousse i Tunisien. IS tar på sig skulden.

Mars 2015: 22 personer sköts ihjäl vid en attack mot Bardomuseet i Tunis. IS säger sig ligga bakom.

I många europeiska städer kantades nyårsfirandet av skärpta säkerhetsåtgärder. I München evakuerades två större järnvägsstationer under kvällen sedan en utländsk underrättelsetjänst tipsat om att en självmordsattack planerades vid någon eller båda stationerna vid tolvslaget.

Enligt den bayerska inrikesministern Joachim Herrmann kopplas hotet till extremistgruppen Islamiska staten. Lokala medier rapporterar att underrättelseuppgifterna kom från franskt håll.

Stationerna har öppnat igen och det finns inga rapporter om att något misstänkt ska ha påträffats där. Polisen uppmanar dock Münchenborna att fortsatt vara vaksamma.

Polischefen Hubertus Andrae säger att underrättelseuppgifterna var väldigt konkreta gällande tidpunkt och plats. Enligt honom var det en grupp militanta personer från Syrien och Irak som planerade dådet. Men trots att polisen fått namnen på de misstänkta har ingen gripits.

– Vi fick namnen. Men vi kan inte säga om de befinner sig i München eller ens i Tyskland, sade Hubertus Andrae vid en presskonferens på fredagen.

Polisen har kallat in extra förstärkningar för att hantera situationen, och 550 personer har deltagit i jakten på de misstänkta.

Även på andra håll i Tyskland skärptes säkerheten under nyårsfirandet. I Berlin stoppades personer och deras ryggsäckar söktes igenom vid det största nyårsevenemanget nära Brandenburger Tor.