Fakta: Tidigare IS-dåd i Irak

Mars 2016: Minst 32 personer dör i en självmordsattack vid en fotbollsmatch i Iskandariva i centrala Irak. Många av de döda är barn.

Mars 2016: En tankbil sprängs vid en vägspärr söder om Bagdad. Minst 47 personer dör.

Februari 2016: Två självmordsbombare dödar minst 70 personer på en marknad i Sadrstaden i Bagdad.

Augusti 2015: Minst 67 personer dör när en bilbomb exploderar på en marknad i Sadrstaden i Bagdad.

Juli 2015: 120 personer dör när en bilbomb exploderar på en marknad i staden Khan Bani Saad.

Källa: BBC

Den första bilbomben exploderade på onsdagsmorgonen på en marknad i de nordöstra delarna av Bagdad, där många shiamuslimer bor. De flesta dödsoffren var kvinnor enligt polis och sjukhuskällor. Minst 64 personer dödades i dådet, rapporterar BBC. Ett 80-tal människor skadades.

Islamiska staten (IS) genomför ofta attacker i Bagdad och andra delar av Irak, inte sällan riktade mot shiiter, som sunniextremisterna i IS anser vara avfällingar. Organisationen skriver i ett uttalande att morgonens attentat var riktat mot shiitiska milissoldater, rapporterar BBC.

På eftermiddagen briserade ytterligare två bomber, som sammantaget enligt polisen krävde över 20 dödsoffer.

I Kadhimiya, en shia-dominerad stadsdel i nordöstra Bagdad, dödades minst 17 personer medan 33 skadades. Den andra bomben exploderade i ett sunni-dominerat distrikt i västra delen av staden. 7 dödades och 20 skadades.

Irakiska regeringsstyrkor har med hjälp av flygunderstöd från den USA-ledda alliansen lyckats ta tillbaka vissa av de områden som tidigare kontrollerats av IS. Bagdad är dock fortfarande mål för otaliga bombdåd med många civila offer.