– Möjligheten av en terrorhandling finns naturligtvis där som orsaken till vad som hände, säger premiärminister Dmitrij Medvedev i en intervju med den statliga tidningen Rossijskaja Gazeta.

Ryska företrädare har inte velat skylla kraschen på terrorister, även om president Vladimir Putin i fredags ställde in alla flygningar till Egypten som en säkerhetsåtgärd.

Bomb ombord

Nya bevis i utredningen antyder att någon kan ha hjälpt till att föra ombord en sprängladdning på planet, säger flygsäkerhetstjänstemän till ABC News. En person som jobbat med ramperna på flygplatsen kan ha rekryterats av extremiströrelsen Islamiska staten (IS).

– IS kan ha dragit slutsatsen att det bästa sättet att ta sig igenom säkerhetskontroller inte är att gå igenom dem utan att gå runt dem med hjälp av någon på insidan, säger republikanen Adam Schiff till ABC News.

Amerikanska myndigheter säger att IS avlyssnats före och efter kraschen och att extremisterna verkar ha varit i kontakt med någon på flygplatsen.

224 människor dog

224 människor omkom när Metrojets Airbus A321 störtade i Sinai. Området har en lång gräns till Israel som har ett omfattande underrättelsenätverk där.

Israels försvarsminister Moshe Yaalon säger att flygplanskraschen med "stor sannolikhet" var resultatet av en attack.

– Jag skulle bli förvånad om det visade sig att det inte var en attack, säger Yaalon.

IS säger sig ligga bakom flygkraschen men har inte sagt hur man fick planet att störta. USA och Storbritannien, liksom många internationella experter, tror att en bomb kan ha exploderat ombord. Egyptiska utredare säger att det ännu inte finns några bevis för det.