Sammanlagt har 116 tankbilar, som extremiströrelsen använt för att smuggla råolja, attackerats av amerikanska stridsflygplan i den IS-kontrollerade provinsen Deir Ezzor. Det uppger USA:s försvarshögkvarter.

Flygräderna ska ha varit planerade före fredagens terrorattacker i Paris och är en del i en större offensiv vars målsättning är att begränsa IS förmåga att finansiera militäroperationer.

Tio franska stridsflygplan släppte under söndagen 20 bomber som förstörde en sambandscentral, ett rekryteringscenter, en ammunitionsdepå och ett övningsområde, enligt det franska försvarsdepartementet.

Frankrike anslöt sig 2014 som första europeiska land till den USA-ledda koalitionens flygangrepp mot IS i Irak, och utökade tidigare i år sin insats till Syrien.

Vid en presskonferens i Belek i Turkiet upprepade USA:s president Barack Obama det tidigare amerikanska beslutet om att inte sätta in marktrupper i strider mot terrorgruppen IS.

– Vi ska intensifiera den strategi som vi lagt fram, det är den strategi som kommer att fungera. Men... det kommer att ta tid, sade Obama.

Obama antyder viss förhoppning om diplomatiska framgångar för att lösa Syrienkonflikten. Men han konstaterar att inbördeskrigets Syrien måste se fred för att man ska kunna återvinna territorium som IS har intagit.