Fakta: Misstänkta gärningsmän

Sju terrorister dog i attentaten i Paris. Sex av dem detonerade sina bombvästar och den sjunde sköts av polis. Dessa har hittills identifierats:

Ismail Omar Mostefai, 29 år, utlöste sin bombväst vid konserthallen Le Bataclan, där 89 människor dog. Flera släktingar till honom har gripits av polis.

Bilal Hadfi, född 1995, utlöste sin bombväst vid Stade de France. Ska ha stridit för Islamiska staten i Syrien.

Brahim Abdeslam, född 1984, utlöste sin bombväst vid café Comptoir Voltaire på Boulevard Voltaire. Fransk medborgare, bosatt i Belgien.

Samy Amimour, 28 år. Enligt åklagare inblandad i massakern vid Bataclan. Var känd av den franska underrättelsetjänsten sedan tidigare och utreddes 2012 misstänkt för terrorplaner.

Ahmad al-Mohammad, är hittills bara identifierad utifrån det syriska pass han bar. Myndigheterna har dock ännu inte verifierat om id-handlingen är äkta.

Samtidigt är Salah Abdeslam, bror till Brahim Abdeslam, internationellt efterlyst av belgisk polis och fransk polis har gått ut med namn och bild på honom. Han är född i Belgien men ska vara fransk medborgare och uppges vara farlig.

Källor: Åklagarmyndigheten i Frankrike, Washington Post och BBC

Belgisk polis genomförde måndagen en större insats i Bryssel-stadsdelen Molenbeek, utmålat som ett fäste för militanta jihadister. Målet var den internationellt efterlyste Salah Abdeslam, känd i grannskapet.

– Jag har väl mött honom på gatan några gånger, och hans bröder. Här känner alla varandra, säger Mustapha Zoufri till TT.

Medan polisen är på helspänn fnyser de boende fnyser frustrerat över att bli utpekade som potentiella terrorister. Få vill ställa upp för de otaliga journalister som samlats i den bedagade Brysselkommunen, alldeles väster om centrum,

– Ni målar alltid upp Molenbeek så negativt, fräser en av dem och skyndar vidare.

Blev radikal

Salah Abdeslam var bror till Brahim Abdeslam, en av självmordsbombarna i Paris. En tredje bror är förhörd och släppt. Två av de sju gripna i Belgien hålls kvar i häkte.

Av de sju döda gärningsmännen har ytterligare två kunnat identifieras.

Den 27-årige Abdelhamid Abaaoud, belgisk medborgare med marockanskt ursprung, tros ha orkestrerat attackerna. Han har tidigare figurerat i utredningar om terrorattacker i Europa.

Abaaoud for till Syrien knappt två år sedan. Enligt belgiska medier stred han där för den extrema jihadiströrelsen Islamiska staten (IS). I en video ses Abaaoud när lemlästade kroppar transporteras till en massgrav, skriver The Guardian. Han antas vara kvar i Syrien.

Krigisk Hollande

I Syrien har Frankrike intensifierat sina bombningar som svar på terroristernas blodbad i Paris på fredagskvällen, som krävde 129 dödsoffer från 19 länder. Koalitionsbrodern USA fortsätter att intensivt bomba IS-mål och står fast vid att marktrupper inte ska sättas in.

Frankrike är nu ett land i krig, upprepade president François Hollande i ett tal i parlamentet, där han begärde att FN:s säkerhetsråd möts för att diskutera kampen mot IS. Han ska träffa USA:s president Barack Obama och Rysslands president Vladimir Putin de närmaste dagarna.

– Vi måste attackera mer än vi gör. Vi behöver alla de som kämpar mot terroristerna, sade Hollande.

Samtidigt hotar IS med nya terrordåd. I en ny video utpekas de länder som deltar i flygräderna i Syrien, rapporterar Reuters. Bland annat nämns Washington i USA som mål i videon, vars äkthet inte är bekräftad.

Sorg i nollpunkten

I Frankrike, där det råder undantagstillstånd, har polisen gripit 23 personer, satt över 100 i husarrest och beslagtagit vapen, datorhårdvara, mobiltelefoner mer mera, uppger inrikesministern enligt AFP.

Klockan 12 på måndagen tystnade landet i en minut. Arbetsplatser, skolor, presidenten och vanligt folk tog en paus för att hedra offren i terroristattackerna.

– Vi måste försvara våra värderingar, säger Elisabeth Roca på Place de la République i Paris, insvept i en fransk flagga.

– Det är min själ, mitt land, mina systrar och bröder som de har dödat och massakrerat. Jag är i sorg, säger hon till TT.

För Parisborna handlar det nu om att återgå till någon form av vardagsliv. På måndagen hade affärerna öppnat igen och i trafiken rådde samma kaos som alltid.