De boende i det drabbade flerfamiljshuset spenderade natten mot lördagen på hotell och kommunen söker efter platser där de kan bo.

Trots att vissa av dem lämnade sitt hem i bara nattlinnet tar de situationen bra och sansat trots att de är uppgivna, säger Kristina Norrgård från kommunens posom-grupp.

– Några har redan fått tag på lägenheter och några kommer att få på måndag. Några har valt att så länge bo hos barn, vänner och bekanta som har sommarstugor eller fritidshus.

Byggnaden från 1890-talet är väldigt skadad, säger brandmästaren Sören Olsson. Räddningstjänsten kommer att bevaka platsen under natten då det fortfarande pyr inne i huset och elden ibland blossar upp igen. Men det finns ingen spridningsrisk.

– Översta våningsplanet är helt bortbränt. Sedan har det brunnit ner en våning till som är brännskadad mer eller mindre. Våning ett och entréplanet är också vattenskadat.

Branden tros ha brutit ut efter att en nyårsraket träffat en balkong vid fyratiden på nyårsdagens morgon. Elden spred sig sedan vidare till taket och därefter neråt i huset, ingen person skadades.