Fakta: Detta har hänt

Flyg MS804, på väg från Paris till Kairo, försvann klockan 2.30 på torsdagsmorgonen, omkring 28 mil från den egyptiska kusten.

Planet, en Airbus A320, lyfte från Charles de Gaulle-flygplatsen klockan 23.09 i onsdags och skulle ha landat i Kairo omkring 3.15 på morgonen.

Ombord fanns 56 passagerare och 10 besättningsmän. Bland passagerarna fanns 30 egyptier, 15 fransmän, två irakier och en medborgare från respektive Tchad, Sudan, Saudiarabien, Kuwait, Algeriet, Storbritannien, Belgien, Kanada och Portugal.

Det var flygplanets femte flygning för dagen. Det befann sig på drygt 11 200 meters höjd när det försvann.

Kaptenen hade 6 275 flygtimmar, varav drygt 2 100 i Airbus A320. Andrepiloten hade 2 766 flygtimmar.

Fakta: Flygplanet

Flygplanet som försvunnit tillhör Airbus 320-gruppen, vilket är världens mest sålda plan med mittgång.

Planen används både för korta distanser och längre flygningar mellan olika kontinenter och har mellan 100 och 240 platser.

Sedan A320 introducerades 1988 har sex miljarder människor transporterats med flygplanstypen.

Olycksplanet tillverkades 2003.

Källa: Airbus

Båtar fortsätter samtidigt att söka i vattnet utanför Alexandria i Egypten. Tidigare har personal som deltar i insatsen hittat kroppsdelar, personliga tillhörigheter och vrakdelar från Airbus 320-planet, som var på väg från Paris till Kairo.

Men de "svarta lådorna" – med detaljerade flygdata och röstinspelningar som kan bidra till att kasta ljus över vad som inträffat – har inte hittats. Tidigare har dock egyptiska regeringskällor sagt till CBS News att lådorna har lokaliserats och att arbete för att bärga dem pågår.

Enligt egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi används nu även utrustning från landets oljeindustri i sökandet.

– De har en ubåt som kan gå ner till 3 000 meters djup. Den flyttades i dag till området där planet kraschade eftersom vi arbetar hårt för att bärga lådorna, säger han i ett tv-sänt tal.

Allt är möjligt

Franska utredare uppgav på lördagen att planet, kort innan det försvann från radarskärmarna, sände ut varningssignaler som kan tyda på rök ombord. Signalerna säger dock inget om vad som orsakat röken eller branden, men experter har inte uteslutit vare sig sabotage eller teknikfel.

– Fram till nu är alla scenarion möjliga, säger al-Sisi och tillägger att det är viktigt att inte dra några förhastade slutsatser.

Kraschen är den tredje smällen mot egyptiska resebranschen sedan förra hösten, och den inträffar vid en tidpunkt när den fortfarande försöker återhämta sig från nedgången efter oroligheter och våld som präglat landet sedan det folkliga upproret mot president Hosni Mubarak, som störtades under "arabiska våren" 2011.

I oktober förra året dödades 224 människor på ett ryskt plan som var på väg från turistorten Sharm el-Sheikh i vad som misstänks vara ett attentat utfört av terrorgruppen Islamiska staten. I mars kapades ett annat Egyptairplan av en man som bar ett fejkat självmordsbälte.

Kan dröja veckor

Släktingar till den senaste kraschens offer, som till största delen var egyptiska och franska medborgare, har fått information från Egyptair att det kan dröja veckor innan kroppar har bärgats ur havet och kan identifieras.

Samar Ezzedine, 27 år och nygift, hörde till kabinpersonalen ombord på flight MS804. Hennes mamma Amal har väntat på ett hotell med utsikt över Kairos flygplats, och hon väntar fortfarande på att hennes dotter ska komma tillbaka.

– Hon saknas, och vem håller en begravning för någon som saknas? frågar hon.

En fackförening vid Egyptair har vädjat till al-Sisi att tillåta att dödscertifikat för offren utfärdas, för att undvika den ordinarie fördröjningen på fem år innan det går att dödförklara en försvunnen person, vilket gör att anhöriga hamnar i ett "juridiskt limbo", även när det gäller sådant som pensionsutbetalningar.

I sitt tal säger egyptiske presidenten att utredningen inte kommer att bli klar snabbt, men han lovar att arbetet ska ske transperent.

– Så snart resultaten är tillgängliga ska människor informeras, säger han.