Bakgrund: Donald Trump

Född 1946 i Queens i New York, där han växte upp. Har en ekonomexamen med inriktning på fastigheter från University of Pennsylvania. Har byggt ett fastighetsimperium med fokus på bland annat hotell.

Kontroversiell miljardär och tv-personlighet (bland annat från dokusåpan "The Apprentice") som också äger golfbanor, skönhetstävlingar och medieproduktionsbolag. Har skrivit ett 15-tal böcker och har en Walk of Fame-stjärna i Hollywood.

Fembarnspappa som är inne på sitt tredje äktenskap.

Offentliggjorde sin satsning på Vita huset i juni i fjol och har lett kampen om Republikanernas presidentnominering sedan dess.

Säger sig ha omfattande idéer för USA:s ekonomi och arbetsmarknad. Förespråkar låga skatter. Har sagt att han ska motarbeta Obamas sjukförsäkringsreform och säger sig vara emot stränga vapenlagar och emot abort, trots att han tidigare haft motsatt ståndpunkt.

Källa: Donald Trumps egna hemsidor, Ontheissues.org med flera

– Inte den värsta saken. . . I ditt liv Megyn, har du väl blivit kallad en massa saker som är värre än så, frågade Trump när ämnet kom upp.

Deras konflikt har orsakat stora rubriker sedan i augusti, då Kelly pressade Trump om hans kvinnosyn i en valdebatt. Han gav igen på Twitter och antydde att hennes frågor hade med menstruerande att göra, vilket väckte ilska både bland politiker och i kvinnogrupper.

Försvarar sig

Påhoppen fortsatte och i januari vägrade Trump att vara med i en debatt i Fox News, eftersom Kelly skulle vara moderator. Men nu säger han eftertänksamt att konflikten kan ha gjort honom en tjänst och att han är nöjd med att ha klarat sig igenom den.

– Jag kunde ha använt ett annat språk i några fall, men överlag är jag nöjd med hur det blivit.

I den haussade intervjun, som återgavs i de flesta amerikanska medier, sade presidentaspiranten också att allt kampanjande är bortkastad tid om han inte vinner striden om Vita huset. Han rättfärdigade sin retorik och de många attacker, som inte bara Kelly utsatts för, med att han bara försvarar sig och ger igen. Och han berömde Kelly.

– Jag har stor respekt för att du hörde av dig till mig och sade att vi skulle träffas och prata. Själv hade jag inte gjort det, sade Trump.

Skriver själv

Den frispråkige affärsmogulen berättade även om sitt vidlyftiga twittrande. Dagtid dikterar han, mycket detaljerat, sina inlägg för medarbetare, kvällstid är det han själv som skriver direkt på kontot. Så skedde också när intervjun sändes. "Ja, så var det med det. Bra jobbat Megyn – och så levde de lyckliga i alla sina dagar", twittrade han när sluttexterna rullade.