Inför mötet med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommenterade han våldsvågen där beväpnade palestinier angripit israeler.

– Det är alldeles klart att inget folk, någonstans, ska behöva leva med daglig våldsutgjutelse, med överfall på gatorna med knivar, saxar och bilar, sade Kerry.

– Dessa terrordåd förtjänar det fördömande de får. Jag fördömer helt varje terrordåd som tar oskyldigas liv.

Kerry ska även överlägga med Israels president Reuven Rivlin i Jerusalem för att senare resa vidare till Ramallah för ett möte med den palestinske presidenten Mahmud Abbas.

Besöket kommer efter nästan två månaders våldsamheter under vilka över 90 palestinier, 17 israeler, en amerikan och en eritrean har dödats. Mer än hälften av de döda palestinierna misstänks ha genomfört eller förberett attacker mot israeler, medan andra har skjutits under demonstrationer och sammandrabbningar med israeliska säkerhetsstyrkor.

Inget tyder för närvarande på en nedtrappning av våldet i regionen. I dag skadades tre israeliska soldater när en palestinier rammade dem med ett fordon på den ockuperade Västbanken. Förövaren sköts och får nu vård, enligt armén. Och efter en raketattack mot södra Israel från Gaza i går svarade Israel på kvällen med ett luftangrepp mot Gaza. Inga människor ska ha skadats, varken i Israel eller i Gaza.