– Ibland satt han ensam i ett hörn och drack, de andra gångerna var han så full att han blev högljudd och stridslysten, säger stamgästen Ty Smith till tidningen.

Ty Smith berättar att han såg Omar Mateen inne på klubben vid minst ett tiotal olika tillfällen.

– Vi brukade inte prata med honom så mycket, men jag minns att han sade saker om sin pappa. Och han berättade att han hade fru och barn, säger Ty Smith till Orlando Sentinel.

Två andra återkommande besökare, Cord Cedeno och Chris Callen, bekräftar att de sett Omar Mateen inne på klubben. Chris Callen säger att han bevittnat hur Mateen fått våldsamma utbrott.

– Det var definitivt han. Han brukade komma till klubben under flera år, och folk kände honom, säger Cord Cedeno.

Använde dejtingapp

Stamgästen Kevin West säger till LA Times att han chattat med Omar Mateen från och till i ett år med hjälp av gaydejtingappen Jack'd. De träffades aldrig i verkligheten, men Kevin West uppger att han såg Mateen utanför klubben samma morgon som massakern inträffade.

– Han gick precis förbi mig. Jag sade "hej", och han vände sig om och sade "hej", och nickade. Jag kände igenom honom på ögonen, säger Kevin West till LA Times.

Misstanken bekräftades när polisen gått ut med bilder på Omar Mateen. Kevin West satte sig då i bilen och körde raka vägen till en närliggande polisstation, där han lämnade över mobiltelefonen och inloggningsuppgifterna till appen, skriver tidningen. Polisen visade då återigen en bild på Mateen på en datorskärm.

– Jag sa, det är han, säger Kevin West.

Klasskompis: Ville dejta

En av Omar Mateens klasskompisar från collegetiden säger till sajten Palm Beach Post att han och Mateen ibland gick på gaybarer efter skolan, och att Mateen en gång bjöd ut honom på dejt.

– Vi gick på några gaybarer med honom, och jag hade inte kommit ut ur garderoben på den tiden, så jag tackade nej till erbjudandet, säger klasskompisen, som vill vara anonym.

NBC News har tidigare intervjuat Omar Mateens pappa, som berättat att sonen blev upprörd när ett homosexuellt par kysste varandra inför hans familj vid en utflykt till Miami.