Fakta: FN:s klimatmöte

Om två veckor, 30 november till 11 december 2015, möts världens länder i Paris i Frankrike.

Målet är att för första gången på över 20 år enas om ett nytt globalt klimatavtal.

Mötet sker inom ramen för FN:s klimatkonvention, UNFCCC.

Terrorattackerna på fredagskvällen kommer inte att stoppa själva mötet, enligt Frankrikes premiärminister Manuel Valls.

Däremot stoppas sannolikt en rad sidoevenemang.

Källa:TT

Han säger att Paris kommer att vara "världens huvudstad" när klimatmötet går av stapeln 30 november.

– Inget statsöverhuvud, ingen regering har bett oss att skjuta upp mötet. Alla vill vara här, sade han på måndagen till radiostationen RTL.

– Att agera på annat sätt vore, tror jag, att ge efter för terrorismen.

Evenemang ställs in

Men attackerna mot den franska huvudstaden kommer ändå att påverka klimatmötet som i hög grad kommer att inskränkas till de officiella förhandlingarna om ett nytt globalt klimatavtal. Alla andra planerade inslag riskerar att bli inställda, enligt Valls.

– VI håller just nu på att titta på den saken, men allting som ligger utanför själva klimatförhandlingarna, bland annat en hel serie konserter och festtillställningar, kommer tveklöst att bli inställda, säger han.

Terrorhotet innebär dock inga förändringar av stats- och regeringschefernas medverkan på mötet. USA:s president Barack Obama planerar att vara med precis som planerat, enligt amerikanska regeringstjänstemän.

Enighet om tvågradersmålet

Samtidigt meddelas från G20-ländernas möte i Antalya i Turkiet att ledarna för världens största ekonomier står fast vid tvågradersmålet. Det innebär att de kommer att arbeta för att temperaturhöjningen på jorden inte överstiger två grader Celsius.

Samtalen drog dock ut på tiden innan ledarna kunde enas eftersom Indien och Saudiarabien till en början vägrade att inkludera specifika klimatmål i utkastet. Först sent på natten blev texten klar.

– Vid ett tillfälle under samtalen fanns det en känsla av att vi inte levde på samma planet, sade en av de utmattade förhandlarna från EU.