Fakta: Ordförande avgick efter skandalavslöjande

Sexshower på Kommunalägda krogen Metropol Palais i Stockholm, vidlyftig spritkonsumtion och gratisboende för facktopparna på semesteranläggningen Marholmen i skärgården. Aftonbladets avslöjanden strax efter årsskiftet slog ner som en bomb och förbundskassören Anders Bergström och ordförande Annelie Nordström tvingades avgå.

Källa: Aftonbladet.

Fackförbundet Kommunal säljer Axelviks gård, belägen bredvid förbundets konferensanläggning Marholmen utanför Norrtälje, skriver Aftonbladet.

Gården hamnade i rampljuset efter en rad avslöjanden om Kommunal där bland annat styrelsemedlemmar tillbringat tid på konferensanläggningen utan att betala för sig.

Fastigheten användes som semesterbostad av bland annat den tidigare ordföranden Annelie Nordström, som efter skandalerna tvingades avgå. Enligt förbundets pressekreterare säljs Axelviks gård därför att den nya styrelsen för konferensanläggningen Marholmen inte anser att de har någon användning av den. Utgångspriset för gården med två bostadshus, stall, magasin samt sjöstuga med bastu och båthus är 14,5 miljoner.