När en kvinna i Stockholm köpt ett playstation hos Media Markt i gallerian Nacka forum i början av veckan upptäckte hon något som, i vanliga fall, inte ska finnas där. Ett visitkort från den högerextrema sajten Fria Tider låg överst i kartongen när hon skulle packa upp konsolen.

Kortet, som gör reklam för sajten, läser ”Ge mediesverige en rak höger. Läs Fria Tider” på framsidan. På baksidan kunde kvinnan bland annat läsa uppmaningen "Det är meningen att Du ska vara nöjd med massinvandringen, asylkaoset och befolkningskaoset. Gå inte på det längre."

►LÄS MER: Nioåring fick "Playstation" i julklapp – var träbit med penis på

Kvinnan blev förvånad och kände sig obekväm med visitkortet hon precis fått.

– Jag tyckte att det var humoristiskt, men också otäckt att träffa på rasistiska budskap, säger hon.

När kvinnans chock lagt sig ska hon ha kontaktat Media Markt på Facebook och berättade om upptäckten. De svarade och tackade för informationen.

På Media Markt i Nacka forum säger man däremot att man inte fått in någon upplysning om händelsen.

►LÄS MER: Här avslöjar martin, 25, Media Markts prisbluff

Inte heller Media Markts presskontakt Kajsa Ekelund hade fått höra om händelsen när Metro först kontaktade henne, men är då klar med att det inte är något som gjorts medvetet av personal.

– Vi står inte för några rasistiska uttalanden. Vi har många med ickesvensk bakgrund på vårt företag, något som vi är väldigt stolta över. Det är högst otroligt att någon hos oss har lagt i kortet i konsolens kartong, säger hon.

Efter vidare efterforskning har det visat sig att vistitkorten ska ha delats ut under helgen på hela Nacka forum. Det ska ha funnits visitkort på bilar, i frysboxar och även delats ut av personer i gallerian, enligt Kajsa Ekelund.

►LÄS MER: Räkneexempel om invandrares bidrag ett "hopkok"

Kartongerna till Playstation är inte helt förslutna utan kommer bara med förseglat lock, vilket betyder att de kan ha varit öppnade innan de köps av en kund. Kajsa berättar att varuhuset nu ska gå igenom avdelningen för spelkonsoler för att se så att det inte finns reklam för sajten i fler kartonger.

– Vi tycker att det här är väldigt beklagligt, men vi har inte hört något liknande av några andra kunder så det är förhoppningsvis en engångsföreteelse, säger hon.