Året var 1992 och bilden av en ensam prinsessa Diana framför det indiska kärlekstemplet Taj Mahal, illustrerade med all önskvärd tydlighet att hennes äktenskap med prins Charles var på väg att ta slut. Några månader senare kom beskedet att paret separerar.

– Det kan du väl räkna ut själv, ska prinsessan ha svarat ampert när frågan, hur det kändes att sitta där ensam utan sin make, ställdes från en av de många journalisterna på plats, skriver People.

Nu har Dianas son prins William och hans hustru Kate valt att avsluta sitt veckolånga besök i Indien på just den plats där modern förevigades – men nu med skillnaden att det är ett par som sitter på den berömda bänken.

Ingen av dem nämnde dock prinsessan Diana eller platsens symbolik när de lät sig fotograferas framför kärlekstemplet.

– Det är en vacker plats, med fantastiskt design inomhus, sade prins William efter att han och Kate tillbringat en halvtimme inne i 1600-talsmausoleet som bland annat är berömt för att vara byggt av vit marmor.

Prinsessan Diana och prins Charles skilsmässa blev till slut klar 1996. Ett år senare omkom prinsessan i en bilolycka i Paris.