Topp & stopp!

Metro gillar.
Barnleksaker. Se till att köpa även en vuxenplatta, för risken är att pappa eller mamma annars roffar åt sig lillens leksak för att själv pilla på. 

Metro ogillar.
Jag är principiellt emot sämre kvalitetsstandard för barnprodukter. Samtidigt kan inte tillverkarna rå för om barnen är för puckade för att märka skillnaden.

In i minsta detalj
  • Pris. 1 800 kronor.
  • Skärm . 7 tum. 800 x 480 px.
  • Operativsystem . Android 4.
  • Kamera. 2,1 megapixel.
  • Lagring. 4 GB och SD-plats.
  • Anslutning. Usb 2.0 och hdmi.

Vilken barnslig surfplatta?
Precis. Kurio är en surfplatta för barn. Det är därför den har ett grönt och gulligt gummifodral. Eftersom barn lätt har sönder allt de rör vid. Av samma anledning är den också lite lite sämre än vuxenplattor. Den har inte den bästa skärmen, eller snabbaste processorn.

Varför inte bara ge ungarna en vanlig surfplatta?
Det är en bra fråga. Svaret är gissningsvis priset på under 2 000 kronor. Det går visserligen att hitta nästan lika billiga Android-plattor, men lägg till stötskydd och barnanpassade inställningar så har du ditt svar.

Går det inte att barnanpassa andra surfplattor då?
I viss utsträckning. Men Kurio gör det verkligen bra. Förutom att rensa bort stötande material på nätet går det att bestämma hur länge barnen kan använda plattan. Dessutom kommer den färdigladdad med spel och pysselprogram.

Har den några kul spel?
Det är moderna klassiker som ”Angry birds”, ”Cut the rope” och ”Where’s my water?”, blandat med pussel för ännu mindre. Visst är det kul, men utbudet är fortfarande litet jämfört med hur mycket barnspel det finns därute. Som tur är går det att köpa till fler spel.

I en mening?
Stryktålig, men seg, surfplatta i glada färger, för familjens minsta.