Andra fall där personer har blivit vräkta:

• Trollhättan, våren 2012. En narkotikapåverkad man hotar sina grannar med machete. Han döms till villkorlig dom och vräks från sin lägenhet.

• Basttjärn, Västmanland, november 2011. Hyresgäster i en möglig fastighet vräks efter att de varit i kontakt med hyresnämnden. Hyresvärden tyckte att de gått bakom dennes rygg. 

• Billesholm, maj 2011. En man tvingas flytta från sin lägenhet. Han hade hotat sin hyresvärd till livet, låtit bli att betala hyran och slutligen försökt köra över hyresvärden.

I flera år har den 56-åriga kvinnan i Stockholm skrivit arga lappar till sina grannar. Särskilt en granne har drabbats av de kränkande och nedsättande lapparna. Det skriver tidningen Hem och Hyra på nätet. Kvinnan har ett lätt förståndshandikapp och lätt autism och menar själv att hon är beroende av att andra följer de regler som finns. Hon säger att hon blivit provocerad av sin granne som öppnar fönstret i trappuppgången och på så vis kyler ner hennes lägenhet.

Hyresvärden har sagt upp kvinnans hyreskontrakt tre gånger redan, men efter löfte om förbättring har man låtit kvinnan bo kvar. Men trots boendestödjare och hjälp från stadsdelen har kvinnans beteende inte blivit bättre. I stället har lapparna blivit mer och mer otrevliga. 

Den 5 6-åriga kvinnan säger att konflikten lett till hjärtproblem och att hon har blivit psykiskt nedbruten.

Men efter att ärendet behandlats i hyresnämnden ger Svea hovrätt hyresvärden rätt att vräka kvinnan. Vräkningen ska ske med omedelbar verkan, skriver Hem och Hyra.