I december kunde Independent rapportera om hur den iranska staten allt hårdare börjat upprätthålla kravet på att bära hijab, eller slöja, vid bilkörning. 40 000 bilar ska ha konfiskerats sedan mars 2015 för att kvinnorna som kört bilarna inte täckt sitt hår nog eller helt kört utan slöja.

► LÄS MER: Iranier bygger "väggar av godhet" för att hjälpa hemlösa
 

Men en video som släppts av kampanjen "My stealthy freedom" visar hur det finns kvinnor som aktivt kämpar mot lagstiftningen. I videon syns två kvinnor köra bil samtidigt som de skrattar. De raljerar om slöjförbudet och en av kvinnorna visar stolt upp hur hon tagit av sig sin hijab för att istället hålla den i handen.

"My stealthy freedom", som Metro berättade om i juli, initierades 2014 av den iranska journalisten Masih Alinejad och uppmuntrar landets kvinnor att dela med sig av bilder där de bryter mot landets strikta regler om att skyla sig. Hijab, en slöja som täcker håret, är obligatorisk för kvinnor i Iran och den som bryter mot lagarna kan få spöstraff eller fängelse.

► LÄS MER: Så tar kvinnor i Iran av sig sina slöjor i protest – hyllas på nätet
 

Facebooksidan har idag nästan en miljon följare, och för Independent berättar Masih Alinejad, som lever i exil i New York, att frågan om hijab blivit allt större. Videon där kvinnorna skrattande syns köra bil är enligt henne bara en bråkdel av alla kvinnor som på olika sätt gör motstånd mot regimens lagar, men som inte kan publicera det de gör av rädsla för att straffas.

– Kvinnorna som skickade den här videon är bara ett exempel på den tysta majoriteten. De representerar dem som inte håller med om reglerna och som vågar riskera sina liv genom att protestera mot bilförbudet, säger hon till Independent.

Masish Alinejad hoppas nu att den kärnavtal som Iran gjort med USA, och som nu inneburit att de internationella sanktionerna mot landet lyfts, ska kunna innebära friare regler för kvinnor.

– Vi har ett kärnavtal, nu behöver vi ett kvinnoavtal. När de internationella sanktionerna lyfts bjuder vi in alla världens kvinnor för att stå sida vid sida vid Irans kvinnor och höja våra röster så att även sanktionerna mot kvinnor lyfts.

► LÄS MER: Iranska män ger tillbaka sina fruars rättigheter