Efter stängning slog två rånare, beväpnade med kofot och baseballträ, till mot Max hamburgerrestaurang i Falkenberg. På kontoret räknade en kvinna pengar då hon överfölls och misshandlades med kofot.

– Hon upplevde det som att han aldrig skulle sluta slå och hade sina armar över huvudet för att skydda sig. Han siktade mot huvudet och hon fruktade för sitt liv, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT.

"Svårt övervåld"

Kvinnan fick frakturer på båda underarmarna och opererades under söndagen. I lokalen fanns ytterligare två yngre kvinnor. En av kvinnorna fick en tand utslagen. Männen fick med sig ett antal tusen kronor i kontanter innan de försvann.

– Det är sällan man får höra talas om sådant här svårt övervåld vid rån, säger Thomas Fuxborg.

Männen var svartklädda och bar rånarluvor. Enligt polisen kan männen ha tagit sig in i kontoret, som ligger på andra våningen, genom att klättra upp via fasaden. Händelsen rubriceras som grovt rån, och polisen har gjort en teknisk undersökning av restaurangen. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Utsatt för rånförsök

Enligt Fredrika Fredmark, presskontakt vid Max hamburgerrestauranger, är rånet antagligen det grövsta som kedjan drabbats av.

– Det här är en chock för oss alla. Vår personalavdelning kopplades på i natt och vi har även externa kristeam som skickades dit. De drabbade får professionell hjälp, säger hon till TT.

För två veckor sedan drabbades samma restaurang av ett rånförsök. Rånarna lyckades dock inte ta sig in i restaurangen.

– Vi har tydliga säkerhetsrutiner, men vi ska se över om vi kan förbättra dem ytterligare, säger Fredrika Fredmark.