Fakta: Stämde träff efter slagsmål

Mordet på en 20-årig man i Arlöv natten till den 5 juli föregicks av ett annat bråk kvällen före, då 20-åringen inte var med. Den nu morddömde 42-åringen ska vid det tillfället ha gjort svepande rörelser med en pistol riktad mot flera personer. I det bråket utdelades också slag mot 42-åringens följeslagare. Senare stämde några av de inblandade träff på nytt och då anslöt även 20-åringen. När 42-åringen även där visade sitt vapen blev 20-åringen upprörd och ropade flera gånger saker som "skjut mig då". Han blev skjuten med flera skott inifrån en bil och avled senare samma natt.

Källa: Malmö tingsrätt

"Om du är så jävla feg, skjut mig" ropade 20-åringen under ett bråk på Lundavägen i Arlöv natten till den 5 juli, när han fick se att en av de inblandade var beväpnad. Då blev han skjuten inifrån en bil med tre eller fyra skott, varav ett träffade kroppspulsådern. Malmö tingsrätt skriver i domen att "mordet måste bedömas som en avrättning".

Den nu dömde 42-åringen har hela tiden nekat och hävdat att det var en annan man som satt i samma bil som sköt. Men tingsrätten anser honom inte trovärdig eftersom han ändrat sig och lämnat felaktiga uppgifter under utredningens gång.

Flera personer har vittnat om att 42-åringen var den ende inblandade som var beväpnad. Skotten avlossades från en bil som han och den andre mannen satt i. Vittnen har sagt att handen som höll pistolen inte var tatuerad, vilket stämmer in på 42-åringen, men inte den andre mannen. Och enligt rättsläkarens bedömning är det mest troligt att skotten avlossades från förarsätet i bilen, där 42-åringen satt. Han döms även för grovt vapenbrott och olaga hot vid ett tidigare bråk kvällen före mordet.