Fakta: Prärievarg

Prärievargar tillhör djurdomänen Eukaryota och familjen hunddjur/Canidae samt släktet Canis, det är samma domän, familj och släkte som den vanliga vargen. Prärievargar finns både i Nordamerika och Centralamerika, de är mindre än vanliga vargar. 

Moa Richter Hagert är kommunikationsansvarig på Djuren Rätt:

– Canada Goose hävdar att de fångar in prärievargarna på ett humant sätt, men de flesta skulle nog säga att det inte är särskilt humant att fånga djur i saxfällor. De har anmälts av Animal Justice för vilseledande reklam på grund av detta, säger hon till Metro.

► LÄS MER: Djurens Rätt: Låt fåglarna behålla sina ägg i påsk

Enligt Djurens Rätt är det främst den klassiska Canada Goose-jackan som produceras på detta vis, den är vanlig och säljs i många butiker i Sverige. Djurens Rätt hoppas nu på att konsumenter ska välja bort jackan.

– Jag tror att de flesta inte reflekterar över vad deras huva består av, därför vill vi upplysa folk om att djur fångas in och dödas för dessa plagg.

► LÄS MER: Tänk efter innan du klär dig i päls

Metro har varit i kontakt med Canada Goose Europe i Nacka för en kommentar, de hänvisar till kontoret i London, Metro har även sökt dem, men utan resultat.