På tisdagen återvände den ökände tandläkaren Walter Palmer till jobbet i Minnesota, USA, efter att ha gömt sig undan hatet i sex veckor sedan det uppdagades att han hade dödat lejonet Cecil i Zimbabwe i juli.

Och trots att lång tid har passerat möttes troféjägaren av en stor samling arga människor som skrek att han var en hemsk människa som borde utlämnas för det han gjort.

– Han är ömklig. Han är en mördare, sa en tårögd kvinna till BBC, som bevakade händelsen tillsammans med många andra journalister och organisationer.

LÄS MER: Slakten av Cecil yttersta beviset på vår skamliga syn på djur​

Det var i juli som lejonet Cecil sköts till döds, flåddes och dekapiterades av Walter Palmer, som hade betalat stora pengar för bytet. Senare kom det fram att Cecil var ett skyddat lejon som lockats ut ur skyddet i en nationalpark, och Palmer var tvungen att gå under jorden på grund av allt hat som riktades mot honom.

LÄS MER: Lejonkungen Cecil lurades och dödades av turist med pilbåge​

Men nu har han alltså återvänt till jobbet, rapporterar BBC, och han framhåller precis som har gjort tidigare att han inte hade skjutit Cecil om han visste att det var så älskat. Han har inte blivit åtalad för något, trots att personerna som hjälpte honom i Zimbabwe har blivit det.

Palmer säger till lokaltidningen Star tribune att han inte har gömt sig, utan bara spenderat tid med familjen och hållit låg profil på grund av säkerhetsskäl.

LÄS MER: Här säljs lejonens liv till rika turister: "Det är en snuskig industri"​