Fakta: Därför fälls 37-åringen

Trots att 37-åringen genomgående nekat, döms han till livstids fängelse för mord. Några av skälen:

37-åringen fanns tillsammans med ytterligare två personer kvar i närheten av mordplatsen när polisen kom.

Han hade själv flera skador som tyder på att han varit inblandad i handgripligheter.

Han hade offrets blod på kroppen och även blodspår på sina kläder. Blodstänk på en tröjärm tyder på att han varit i direkt närhet av offret.

Hans dna hittades på fem knivar i lägenheten. Däremot fanns inget dna från de andra två som varit närvarande.

Han har lämnat felaktiga uppgifter under utredningen.

Han är tidigare dömt för andra grova våldsbrott, vilket visar att han inte är främmande för att använda våld.

Källa: Kalmar tingsrätt

Han är tidigare dömd för flera andra grova våldsbrott och hade precis blivit villkorligt frigiven när han natten till den 6 november förra året kom hem till 53-åringen tillsammans med sin flickvän och ytterligare en man. De hade träffats ute på en krog och tog en taxi till lägenheten, där det snabbt blev bråk.

53-åringen överöstes med slag och förflyttades sedan till badrummet, där han höggs med kniv. Rättsläkarna hittade 22 separata skär- och huggskador på hans kropp.

Grannar slog larm till polisen och när patrullen kom dit försökte flickvännen stoppa poliserna från att komma in i lägenheten. Lägenheten var full av blod, men det förklarade hon med att de haft Halloweenfest.

37-åringen har hela tiden nekat till brott och har inte pekats ut av de andra inblandade. Men hans dna fanns på fem olika knivar och hans kläder och kropp hade blodstänk från offret.

Domstolen tvekar inte om livstidsstraffet – dådet präglades av "en särskild hänsynslöshet, brutalitet och råhet", skriver Kalmar tingsrätt i domen.