Luis Manuel Diaz, lokalpolitiker för Accion Democratica, dödades av beväpnade män i samband med ett valmöte i det sydamerikanska landets mellersta del på onsdagen, enligt företrädare för hans parti.

"Han har just blivit dödad av pistolskott", larmade partiledaren Henry Ramos i ett inlägg på Twitter efter det att dådet inträffat i orten Altagracia de Orituco.

Sköts på valmöte

Ramos uppger att Diaz attackerades när han befann sig på en scen tillsammans med Lilian Tintori, hustru till Venezuelas mest berömde fängslade oppositionsledare Leopoldo Lopez. Enligt Ramos avlossades skotten från ett fordon och skytten tros höra till ett "beväpnat gäng" med kopplingar till Socialistpartiet.

President Nicolas Maduro fördömde mordet på Luis Manuel Diaz och skjuter ifrån sig anklagelserna som oppositionen riktar mot hans parti.

Beställningsmord

– Inrikesdepartementet har bevis som pekar på att det var ett beställningsmord. De gav igen på ett rivaliserande gäng, sade han i en tv-sänt uttalande.

Under de senaste två veckorna har Venezuelas opposition rapporterat om flera attacker mot deras ledare. Bland annat uppger den tidigare presidentkandidaten Henrique Capriles att han attackerats av regeringspartiets anhängare.

Stark opposition

Accion Democratica ingår i den stora oppositionskoalition som utmanar president Nicolas Maduros parti, Socialistpartiet, i parlamentsvalet den 6 december.

Opinionsmätningar visar att oppositionskoalitionen har goda chanser att vinna i valet, om så skulle ske blir det maktskifte i landet för första gången på 16 år.