Flickan led i flera år av ätstörningar och hennes mamma är misstänkt för att grovt ha vanvårdat flickan och underlåtit att hjälpa henne. Mamman ska förhöras av polis under kvällen.

Polisen undersöker om flickan kan ha varit död i flera dagar innan mamman ringde efter hjälp. Oöppnade julklappar till flickan har fått polisen att inleda en undersökning om tidpunkten för flickans död, uppger tidningen Verdens Gang (VG). Enligt obduktionsrapporten är tidpunkten osäker.

Flickan och mamman bodde i en stuga i Valdres, 20 mil nordväst om Oslo. De båda hade flyttat dit i höstas från Bærum utanför Oslo. I skolan ska flickan ha blivit mobbad och utvecklade ätstörningar. När hon bytte skola blev det bättre. Men när hon började högstadiet började mobbningen igen, uppger norska TV2.

Mamman skrev till myndigheterna och klagade över problemen i flickan skola. Enligt källor till TV2 har mamman kämpat för dottern i flera år.

Kommunstyrelsens ordförande i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh, säger till Aftenposten att hon bett fylkesmannen (ungefär landshövding) och polisen att undersöka mobbningen och om kommunen gjort nog för att hjälpa flickan.