Fakta
Snapchats hastighetsfilter

På Snapchat finns ett filter som visar i vilken hastighet man färdas när man tar en bild. Snapchat belönar de som använder filtret med en ”trofé” som visa som en lite pokal på användarens profil.

En man från Georgia, USA, och hans fru var på väg ut på motorvägen när de plötsligt blev påkörda i september förra året. Enligt New York Daily News ska kvinnan i den påkörande bilen ha kört fortare än 170 km/h – samtidigt som hon tog selfies med Snapchats hastighetsfilter.

Även efter kraschen fortsatte kvinnan snapchatta. På en bild bara minuter senare poserar hon blodig i ambulansen till texten: ”Glad att jag lever”.

Nu menar alltså mannen att det, förutom kvinnan, är Snapchat som är ytterst ansvarig för bilolyckan. Appföretaget ska enligt honom ha åsamkat fortkörningen och dessutom ha distraherat föraren sekunderna innan kraschen. Mannen fick hjärnskador som han menar har hindrat honom från att arbeta sedan olyckan. För detta vill han nu ha ett ospecificerat skadestånd.

Snapchat har sedan stämningen lagt till en varning till sitt hastighetsfilter med texten: "Snälla, snappa inte samtidigt som du kör!"

►LÄS MER: 16-åring sköt ihjäl kompis – poserade med kroppen på Snapchat

► LÄS MER: Män som tar många "selfies" kan vara psykopater