Ett 50-tal personer är fast under betongblock och bråte i ett industriområde nära staden Lahore i östra Pakistan. Sjukvårdspersonal på platsen där en fabrik på söndagen kollapsade, berättar för AFP hur de tvingats att såga av benet på en man som fastnat under rasmassorna.

– Ett av hans ben satt fast på sådant sätt att det inte gick att få ut honom med båda benen (kvar), säger sjukvårdaren, som vill vara anonym, till AFP.

Familjer som skyndat till platsen är i chock och gråter. Till och från förekommer sammandrabbningar med polis. Minst 20 personer har omkommit, många av dem är barn.

Enligt myndigheterna befann sig 150-200 personer inne i fabriken när den kollapsade. Runt 100 har räddats. Hoppet för de återstående minskar för varje minut som går och räddningstjänsten befarar att dödssiffran kommer stiga.

Byggnadssektorn i Pakistan har under lång tid anklagats för att bortse från säkerhetsföreskrifter och det finns uppgifter om att fabriksägaren, som omkom i raset, ignorerat rådet att stänga fabriken efter förra veckans kraftiga jordskalv.