Den nya stadsdelen kommer att omfatta 60 kvarter på den västra delen av Manhattan, i höjd med Empire State Building. 

Totalt kommer tretton skyskrapor resa sig ur den gamla avställningsplatsen för tåg. Den högsta, som fått det passande namnet "Flagship Building" kommer att mäta nära 400 meter och ha en utsiktsplattform som nog kommer få kön till Empire State Building att krympa.

I en stad som är desperat efter yta  kommer bygget att lägga till över två miljoner kvadratmeter kontor, men även 20 000 bostäder för den som har råd att bo i den nya stadsdelen. 

Otroligt nog genomförs delar av projektet utan att köpa tomter. New Yorks kollektivtrafikbolag MTA hyr i stället ut luften ovanför spårområdet till byggbolagen, som kommer att uppföra byggnaderna på en plattform samtidigt som verksamheten pågår därunder.

Samtidigt pågår ett annat prestigeprojekt längre ner på Manhattan. Freedom Tower kommer att resa sig 546 meter ur ruinerna efter Twin Towers, som fälldes 11 september 2001.

New Yorks stadsplanerings-kontor vill betona att det inte handlar om någon konkurrens mellan byggprojekten, eller mellan Midtown och Downtown. Att bygga upp nedre Manhattan är även i fortsättningen första prioritet.

2015 kommer Hudson Yard stå färdigt om allt går enligt planerna.