Det var i måndags som matskribenten Carl Reinholdtzon Belfrage riktade svidande kritik mot Sveriges kockars sätt att tillaga havskräftor på. På hans privata Instagramkonto skrev han bland annat:

”Samtliga svenska fiskare, krögare och kockar borde omedelbart landsförvisas till Färöarna för att lära sig grunderna i hur man fiskar, tar om hand och tillreder detta djur.. "Leif Loket Mannerström (kock från Göteborg red. anm.) borde genast ta sin handdocka Markus Aujalay, bre en SJ-smörgås med hans 3000 reklamuppdrag som pålägg och paddla mot Färöarna för inspiration och lärdom."

►LÄS MER: Mannerström: Springsteen ska äta här

När Metro når Reinholdtzon Belfrage utvecklar han sitt resonemang ytterligare.

– Svenska kockar kokar sönder kräftorna. Då försvinner den naturliga sötman i kräftan och det blir en helt annan smak. På Färöarna kokar man dem väldigt lätt och äter dem nästintill levande. Den tekniken tycker jag svenska krögare borde paddla bort och lära sig, säger han och tillägger:

– Jag tog upp Leif som exempel eftersom han är symbolen för skaldjur i Sverige.

►LÄS MER: Reinholdtzon Belfrage: Dinosaurie förklädd till lyxkrog

Under tisdagen kontaktade Leif Mannerström själv Metro för att bemöta kritiken. 

– Jag har inte serverat havskräftor på min restaurang på fem år och heller inte kokat sönder några. Han har idiotförklarat hela Västsveriges kockkår utan att själv ens vara utbildad kock. Vem är han att sitta och bedöma vad vi kan? Han är ett stort jäkla skämt, säger Mannerström när Metros reporter ringer tillbaka.

Det är inte första gången Mannerström och Reinholdtzon Belfrage råkat i luven på varandra.

– Jag har bett honom dra åt helvete flera gånger. Enligt mig ska man få äta och tillaga hur man vill, inte enligt Carl Reinholdtzon Belfrage. Han är en tyckare och fjant, säger Mannerström.