Marias annons. 

Marias annons. 

Skärmdump/Airpnp

Foto:

Appen Airpnp är ny och än så längeär det endast ett par användare i Sverige som öppnar dörren för att främlingar ska få använda deras dass. En av dem är Maria Eriksson som sedan i går hyr ut sin toalett i centrala Uppsala. 

– Det är verkligen nytt! 

LÄS MER: Låna främlingars toalett med ny app 

Den nödige kan för en euro testa ”ett litet men snyggt badrum tre minuter från centralstationen i Uppsala”. Dock är den enda som hittills varit där är lokalreportern från Upsala Nya Tidning, som i övrigt var först att skriva om detta. 

– Jag väntar med spänning på den första kunden, det kanske är en turist som behöver något centralt. 

Airpnp började i USA och har sedan spritt sig över hela världen. Maria berättar att utbudet i belgiska Antwerpen är mycket större än det svenska, där har användarna lagt in tips på även offentliga toaletter. 

– det är en bra grej om man är i en anna stad, det är ofta när man är ute på sightseeing, man vet inte var det finns toaletter någonstans. 

Varför gör du det här? 

– Jag håller på med ett projekt under året där jag testar så mycket jag kan hitta inom delningsekonomi. Jag hyr ut ett rum i min lägenhet, jag har coach surfare här, jag hyr ut saker och jag lånar saker, säger hon. 

LÄS MER: Här är sakerna som stör oss mest på offentliga toaletter