– Vi slår allt hårdare mot Hamas. Vi vet inte när insatsen är över, sade Benjamin Netanyahu vid veckans första regeringssammanträde.

Minst 166 palestinier har dödats hittills, enligt FN är minst 70 procent civila. Bland de döda finns 30 barn. Hittills har våldsamheterna inte krävt några israeliska dödsoffer, trots att minst 630 raketer avfyrats mot landet sedan konflikten eskalerade.

Kommande anfall riskerar kräva många liv

Båtburna kommandosoldater från Israels armé drabbade samman med Hamasmilis på söndagsmorgonen när de besköt en avfyrningsramp i Gaza. Rampen ska ha använts för att avfyra långdistansraketer, enligt militären. Flera soldater ska ha skadats lindrigt, enligt Reuters.

Med det kommande bombanfallet mot norra Gaza riskerar dödstalen att öka dramatiskt. Armén uppger att man på söndagsmorgonen har släppt flygblad med en varning över området.

– Det här är ett verkligt hot, inte ett psykologiskt, säger den israeliska militärens talesman, enligt AFP.

Hamas uppmanar folk att stanna

Samtidigt får palestinier sms från Hamas med en uppmaning om att stanna kvar i sina hem.

"Tro inte på de meddelanden som ni får av fienden (Israel)", löd ett sms till flera som TT kontaktat. Samma meddelande gick ut i radion.

Mariam Abuamer är 21 år och bor på tionde våningen i ett höghus i nordvästra Gaza.

– Stridsflygplanen dånar över mig hela tiden. Jag ser alla attacker från mitt fönster. Det är rökpelare överallt. Jag sitter och väntar på att dö, skriver hon på Facebook till TT.

FN:s flyktingorgan för palestinier, Unrwa, uppgav att omkring 4 000 palestinier har sökt skydd i åtta skolor, och att fler anländer hela tiden. De flesta flyr från städerna Beit Lahiya och Beit Hanun. Men många stannar kvar. Ingen av dem som TT kontaktat i norra Gaza tänker lämna sina hem.

Klaustrofobiskt

– Vart ska vi ta vägen? Det finns inga bilar, ingen säkerhet och vägarna är förstörda! Det finns dessutom ingen plats som är säker, israelerna bombar oavbrutet med sina stridsflyg. Vi är över 200 000 som bor här! Snälla hjälp, skriver Omar Mansour till TT på Facebook.

Suzan Hamza bor i Beit Lahiya med sin man och sina två barn.

– Det finns ingenstans att ta vägen. Det är livsfarligt att gå ut. Det är livsfarligt att stanna kvar. Här i norr har bombningarna knappt upphört överhuvudtaget under hela offensiven. Jag försöker lugna mina två barn. Det är klaustrofobiskt, skriver hon.