I kväll ska statsminister Löfven träffa övriga partiledare utom SD:s Jimmie Åkesson för att diskutera EU:s bristande ansvar i fråga om flyktingkrisen, rapporterar Sveriges Radio. 
Trots att frågan om flyktingkrisen fått ett stort folkligt stöd med insamlingar och manifestationer som följd för att välkomna flyktingarna har SD fortsatt starkt stöd. Det visar Aftonbladet/Inizios (tidigare Sverige Tycker) undersökning i dag. 

LÄS MER: Så mycket har svenska folket samlat in till flyktingarna

I mätningen är Sverigedemokraterna med 21,5 procent större än moderaterna som fick 21,1 procent. Undersökningen visar även på låga siffror för regeringen, både Socialdemokraterna och Miljöpartiet får minskat väljarstöd. De två regeringspartierna får tillsammans 29,7 procent. I riksdagsvalet förra året fick MP och S 37,9 procent av rösterna.

När Yougov genomförde en väljarundersökning för Metros räkning i augusti fick SD 25,2 procent. Partiet blev därmed störst eftersom det i mätningen gick om både S och M som fick 23,4 procent respektive 21 procent.

LÄS MER: Yougov: Nu är SD största partiet 

Aftonbladet/Inizios väljarundersökning gjordes mellan 2 till 9 september genom att 1808 intervjuer genomförts där de tillfrågade har svarat via en webbundersökning. Deltagarna i undersökningen ingår i Schibsted/Inizios webbpanel. Frågan som ställdes i undersökningen var ”Vilket parti skulle du rösta på om det var val i dag?”.