Metro och Sverige för UNHCR
Så här skänker du pengar

Swisha valfri summa till 1239001645 och skriv ”METRO” i meddelandefältet. Du kan också sms:a din gåva till nummer 72980. Skriv då SYRIEN50 för att skänka 50 kronor, SYRIEN110 för att skänka 110 kronor eller och SYRIEN160 för att skänka 160 kronor.

Om du hellre vill sätta in pengar gör du det på plusgiro 90 01 64-5 eller bankgiro 900-1645 och skriv "METRO" i meddelandefältet.

I höstas hörde sexåriga Matteo mycket om att barn flyr sitt land, precis som hans egen pappa tvingats göra för länge sedan. Då bestämde han sig för att ta på sig kostymen, dansskorna, gå ut – och börja steppa.

­– Jag tycker om att steppa, men jag tycker inte om att höra att andra barn håller på och dö, så då kan de få pengar så de överlever, säger han.

►LÄS MER:  Hanna, 7, valde att ha sitt kalas på ett flyktingboende

Då samlade han in 1200 kronor, som han skänkte till UNHCR. Nu vill han samla in mer pengar. För att nå ut till så många som möjligt har hans mamma, på Matteos inrådan, nu lagt upp en film från hans dansuppvisning på Youtubekanalen Matteos sida, med hänvisning till att swisha pengar till Metro och Sverige för UNHCR:s insamling för Syrienkrigets offer.

– Mamma la det på sin Facebook först, men jag ville att många skulle se det så vi får mer pengar till barn på flykt, säger Matteo.

Matteos inspiration till dansen är glasklar. 

– Jag har kollat mycket på Gene Kelly och Fred Astaire och lärt mig dansa, säger han. 

Och det syns väl?