När den tyska tidningen Straight, som riktar sig till homosexuella kvinnor, lanseras i tyskland är det inte vilken lansering som helst det rör sig om, rapporterar The Local.

I en reklamfilm som släppts på Twitter syns en person som är misstänkt lik förbundskanslern Angela Merkel stå vid ett fönster. På en radio i bakgrunden hörs rapporter om att 62 procent av alla tyskar vill legalisera samkönade äktenskap, men Merkel-kopian skakar bara på huvudet. Så plötsligt omfamnas hon av en annan kvinna och vänder på sitt huvud för att motta en kyss.

►LÄS MER: Här kastar han en olycklig skugga på Merkel

Videon kommer i en tid när Angela Merkel möts av mycket kritik för sitt motstånd mot samkönade äktenskap, där hon bland annat i en Youtubeintervju sa ”För mig är äktenskap någonting mellan en man och en kvinna”. Detta och det faktum att samkönade äktenskap fortfarande inte tillåts i Tyskland har den senaste tiden lett till mycket kritik mot den tyska regeringen i sociala medier.

Registrerade partnerskap är sedan 2001 tillåtet  i Tyskland, men försök att legalisera fullvärdiga äktenskap har röstats ned av Merkels parti CDU och systerpartiet CSU.

► LÄS MER: Irland sa ja till samkönade äktenskap – så här ser det ut i världen