"Det är så mycket som skulle kunna rättas till i världen om flickor utbildades och hade makten över sina liv."

Michelle Obama om sitt arbete för flickors rätt till skolgång.

Kvällen må vara Bernie Sanders, som när Demokraternas partikonvent inleds håller sitt tal till stöd för Hillary Clinton. Men ett anförande som lär tilldra sig minst lika mycket uppmärksamhet är presidenthustrun Michelle Obamas.

Röstmagnet åt Hillary?

Med sitt frispråkiga och chosefria sätt har hon vunnit folks hjärtan och går hem i många läger och Demokratiska partiet hoppas att hon kan bli en röstmagnet åt Hillary Clinton.

Inte minst i populärkulturella kretsar har Michelle Obama, som också är en fena på att få genomslag i sociala medier, omhuldats. Nyligen gjorde hon en uppmärksammad insats i "Carpool Karaoke" där hon sjunger låtar av Beyoncé och Stevie Wonder tillsammans med James Corden, programledare för The Late Late Show.

Rappar med Missy Elliot

Inte nog med det, man kan dessutom se Michelle Obama rappa ihop med en glädjestrålande Missy Elliot som med lila läppstift och orange keps dyker upp i inslaget. I klippet, med över 30 miljoner visningar i skrivande stund, ger presidentfrun prov på sin rappa humor och utmärkta röst. Efter medverkan dubbade tidskriften Vanity Fair Michelle Obama till landets coolaste första dam.

I inslaget hinner Obama också slå ett slag för flickors rätt till utbildning globalt.

– Det är så mycket som skulle kunna rättas till i världen om flickor utbildades och hade makt över sina liv, säger Michelle Obama i Youtubeklippet.

USA:s första dam har också gjort sig känd för bland annat sina insatser för folkhälsa och elevers tillgång till nyttig skolmat.