Fakta: Charles och David Koch

Familjen Koch kontrollerar Koch Industries, USA:s näst största privata företag med en årsomsättning över 100 miljarder dollar.

Även om bröderna generellt stödjer republikansk politik avviker de när de gäller nyckelfrågor som den kristna högern driver, till exempel i abortfrågan och samkönade äktenskap.

Bröderna Kochs påverkan på det amerikanska politiska systemet har kritiserats hårt, inte minst av Barack Obama som förra året kallade dem "galningar".

Bröderna samlade nätverket, där den årliga medlemsavgiften ligger på 100 000 dollar, till ett möte i Palm Springs i helgen, uppger Huffington Post.

"Kom ut och visa vilka ni är, detta är inget hemligt sällskap", sade Charles Koch i sitt öppningsanförande och anspelade på att bröderna fram till för ett år sedan verkat i det tysta men nu framträder öppet.

De som fått mest stöd de senaste åren är bland andra republikanerna Marco Rubio, Ted Cruz, Carly Fiorina och Rick Santorum, men det är inte bara kandidater i presidentvalet som får ekonomisk uppbackning. Det får även kandidater till den amerikanska kongressen och i lokalval.

Charles Koch pekade på fyra områden som nätverket ska försöka förändra: Först och främst den nuvarande politiken med statliga välfärdssystem som leder till ett "tudelat samhälle". För det andra att sätta stopp för oansvarigt statligt slöseri. För det tredje att fokusera på statens huvudsakliga skyldighet – att öka säkerheten för amerikaner. För det fjärde att skydda yttrandefriheten som "attackeras överallt".